Brugsvejledning
Forord
Hjemmesiden opdateres med to forskellige editeringsværktøjer. Det ene "bor" i kontrolpanelet. Jeg kalder det for den danske editor. Det bruges hovedsagelig til at redigere debatindlæg med.
Det andet værktøj bor i den sort/hvide topmenu og hedder "Edit with thrive Architect". Det kalder jeg den engelske editor. Den bruges til at bygge designet med, og derfor synes jeg vi skal aftale, at det er min afdeling.
Vi begynder med begyndelsen, log ind, og derefter kigger vi på debatindlæg.
1 Log ind

Tilføj dette efter adresselinjen: /wp-admin/ og tast Enter (linjeskift)
Så åbnes siden, hvor du indtaster dit brugernavn og password.
2 Så får du dette vindue

Du er nu i "maskinrummet". Her er overvældende mange muligheder, men i første omgang er der kun to, som du skal bruge: "Indlæg" og "Medier".
3 Sådan indsætter du et nyt debatindlæg
Sæt markøren ved "Indlæg" og vælg "Tilføj nyt". Så får du dette vindue:

Nyt indlæg - i den danske editor
Sæt markøren ved "Tilføj overskrift" og skriv din overskrift ...
Skriv eller indsæt din artikel ved "Start med at skrive"
NB! Når du benytter copy/paste, skal teksten helst være renset for evt. Word-formattering. I dit tekstbehandlingsprogram kan du vælge en tekstudgave som er neutral, dvs. fri for kodning.
Når du er færdig med at tilrette teksten, skal du kigge i værktøjskassen til højre.
1 Tryk på fanebladet Indlæg.
2 Vælg en udgivelsesdato (du kan vælge øjeblikkelig, fremme i tiden eller tilbage i tiden)
3 Tjek at der er valgt en kategori (debat)
4 Tilføj evt. et udvalgt billede (tryk på knappen)
5 Vælg kommentar-muligheden til eller fra (sæt eller fjern flueben)
6 Nu kan du udgive eller opdatere indlægget => Blå knap øverst til højre

Hele arbejdsgangen vist på video
4 Sådan indsætter du et nyt medie (foto, grafik eller PDF)
Sæt markøren ved "Medier" og vælg "Tilføj nyt". Så får du dette vindue:

Nyt medie - i den danske editor
Du kan vælge dig frem til en billedefil på din pc ved at bruge knappen "Vælg filer", eller du kan klik-trække ét eller flere billeder fra en mappe på din pc ind i dette vindue. Begge dele henter billedet eller billederne ind i dit mediebibliotek.
Du kan også hente billeder, imens du arbejder med debatindlægget i den danske editor. Det gør du sådan her:

Hent billede, mens du arbejder med debatindlæg 1
Klik på det lille sort/hvide +. Skriv billede i søgefeltet i toppen af det værktøjsvindue der kommer frem. Vælg en passende billedmulighed, så bliver du ført til Mediebibliotek eller upload nyt.

Hent billede, mens du arbejder med debatindlæg 2
Billedformater
Billeder kommer ofte i vægtklassen 2-10 megabyte, hvilket er alt for meget for en hjemmeside. Billedets opløsning (ofte 200 styk af måleenheden DPI) skal ned på 72 DPI, og billedets fysiske størrelse (målt i pixels) skal højst være 1400 på den længste led. Brug det fotoredigerings program som du kender eller det som fulgte med din pc ved købet.
Et guldtip om medier
Når du har fat i et billede i mediebiblioteket, f. eks. ved første upload, så sæt en kort, beskrivende tekst i alle fire tekstfelter (alt-tekst, titel, billedtekst, beskrivelse). De fire tekster må gerne være ens, det er det nemmeste, og det er okay.
Hvorfor? Fordi det bliver nemmere for potentielle vælgere at finde dine indlæg, og fordi den lille ekstra indsats giver plus-points i søgemaskinerne.
Hvad? En god billedtekst beskriver hvem eller hvad vi ser på billedet, hvad sammenhængen er (artiklens nøgleord eller tema), gerne også hvornår billedet er taget plus fotografens navn.
NB! Hvis du ikke ønsker at have en billedtekst under billedet, så kan du undlade at skrive noget i billedtekst-feltet.

De fire billedtekster
5 Sådan deler du et PDF-dokument
Sæt markøren ved "Medier" og vælg "Tilføj nyt". Så får du dette vindue:

Nyt medie - i den danske editor
Nu gør du det samme, som du gjorde tidligere for at hente et foto. Denne gang henter du blot et PDF-dokument. Når PDFen er på plads, kigger du ude i højre margin, "Detaljer for vedhæftning". Den detalje, du skal bruge, er fil-URL. Sæt markøren i denne linje og kopier indholdet.

Når du har gjort det, kan du lukke mediebiblioteket. Nu går du til indlægget, hvori du gerne vil dele PDF-dokumentet.
Og så gør du sådan
Begynd med at skrive navnet på dokumentet, f. eks. Mødereferat. Dobbeltklik på navnet, så tekstværktøj kommer frem.

Når du trykker link-værktøjet aktivt, står dokumentnavnet der allerede. Nu skal du blot indsætte den URL (dokumentadresse) som du kopierede i forrige afsnit.

Tryk Insert (Gem). Nu er dokumentnavnet et link til dit PDF-dokument.
Links
På samme måde kan du kopiere og indsætte links til artikler i andre medier, andre hjemmesider osv. Du henter bare internetadressen dér, hvor den er synlig, skriver et linknavn i dit indlæg, åbner linkværktøjet og indsætter det aktuelle link (URL).
PS! Hvis dokumentnavnet er "forsvundet", kan du blot skrive det ind i linkværktøjet. Linjen hedder "Text" og sidder lige over anden linje, der hedder "URL".
6 Sådan gør du dine artikler findbare
Åbn artiklen til redigering og kig igen på indlægsværktøjet i højre margin. Nu skal du arbejde med søgemaskineoptimering – den orange knap. Gør den aktiv!

1 Som det første vælger du et fokusnøgleord, som du mener, at borgerne kan finde på at søge efter. Eksempel: Spar på chefer.
2 Fokusnøgleordet skal altid fremgå af artiklens overskrift. Er det ikke kommet med, må du nu forbedre overskriften!
3 Fokusnøgleordet skal helst også være med i de tre-fire linjer brødtekst, som der er plads til i "redigér snippet". Brødteksten må gerne være lidt "sensationel".
4 Nået så langt har din artikel fået en højere karakter, som er givet for bedre findbarhed. I eksemplet her 51 points ud af 100 mulige.
5 Bliver du mere ambitiøs, så bringer resten af værktøjsmenuen ude til højre en række forslag til forbedret findbarhed.
7 Sådan gør du dine artikler IKKE-findbare
Du kan få brug for at skjule en artikel eller et billede for Google. Det gør du ved at åbne den lille kuffert (ikon nr 2 fra venstre)

1 Sæt flueben i "No Index"
2 Husk at trykke opdater. Så er artiklen væk fra Google.
8 Sådan gør du dine artikler delbare i sociale medier
Vi er stadig i værktøjet til søgemaskineoptimering:

1 Vælg det fjerde ikon fra venstre, Social
2 Da åbnes denne visning

Nede under billede og overskrift (vist herover) kan du vælge et andet foto og redigere den tilhørende tekst. På den måde kan DU bestemme, hvordan din artikel bliver præsenteret, når du selv eller andre deler den i de sociale medier.
9 Redigere kandidat-siden
(1) Åbn Kandidat-siden med dette punkt i den sorte topmenu: “Edit with Thrive Architect”.

(2) 2025-overskrift: Hold musen over tekstfeltet med 2021-overskriften. Find det lille grønne dublet-ikon på tekstfeltet øverst til højre. Tryk én gang og skriv 2025 i den nye overskrift.

(3) Hent en kandidat-blok ind på siden. Åbn højre margin værktøjskassen [+] og klik-træk værktøjet "Templates & Symbols" ind på siden. Værktøjet åbner automatisk til templates (skabeloner), og her vælger du så skabelonen "Kandidatblok".
(4) Redigere i tekst: Sæt markøren i tekstfeltet. Nu kan du redigere, tilføje og slette. Husk at opdatere siden med et tryk på den grønne knap nederst til venstre.
(5) Tilføje en tekst: Dublér en af sidens tekster med det lille dobbelt-ark-symbol. Skriv en ny tekst og indsæt et nyt billede. Husk at opdatere siden.
(6) Flytte en tekst: Brug flytte-værktøjet (det lille kors-symbol). Husk at opdatere siden.
(7) Udskifte foto: Tryk billedfelt aktivt og kig i venstre margins værktøj. I Main Options øverst kan du nu udskifte foto (replace image).
